Кожна издања

     Свети Срби

Свети Срби

Свети Срби - унутрашња страна

Свети Срби – унутрашња страна

„Свети Срби” је сажети живопис српских светитеља, светих свештеномученика, великомученика, мученика и преподобних које Српска православна црква поштује и слави. Опис је сачињен на основу најранијих житја, служби и похвала, почев од Житја светог Симеона Немање (1208.) до најновијег времена. Распоред светих је сачињен хронолошки, а дани њиховог прослављања означени су по тзв. Новом и Старом календару. Циљ овог Саборника је да они који мало знају о духовној величини и историјском значају светих Срба прошире своја сазнања, а да они који знају више своја знања обнове. Монографија је изузетно обогаћена фотографијама и иконама светаца.
     Ближе Богу

Ближе Богу

Ближе Богу - унутрашња страна

Ближе Богу – унутрашња страна

Ова књига је намењена верницима и онима који то нису. Верници теже да се блиско повежу са најважнијим местима хришћанства како би доживели интезивно духовно искуство. Они који нису верници а желе да упознају уметничко и културно благо тих места такође ће уживати у овој књизи. Као свето место хришћанства представљен је и манастир Острог.
     Стара Србија

Стара Србија

„Стара Србија – драма једне цивилизације” на српском језику и резимеом на енлеском језику, аутора уваженог историчара др Славенка Терзића је наше репрезентативно издање. Књига је објављена поводом обележавања изузетног јубилеја у српској историји: сто година од ослобођења Старе Србије у Првом балканском рату.
Бисери Србије - Српски језик

Бисери Србије – Српски језик

Бисери Србије - Енглески језик

Бисери Србије – Енглески језик

Бисери Србије – Немачки језик

Бисери Србије – Руски језик

У богато илустрованој монографији формата 36×26, чији је обим 580 страница, са више од 1400 фотографија у колору, на стручан, документован и занимљив начин целовито су представљене туристичке и друге вредности и потенцијали Србије као целине и сваког њеног подручија и правца појединачно. У 35 поглавља, која одговарају географским и туристичким целинама од равне, плодне Бачке на северу до бистрица простране Метохије на југу на прегледан и допадљив начин представљене су и најатрактивније и најпосећеније туристичке дестинације наше земље и низ мање знаних, привлачних места у царству нетакнуте природе, која постепено налазе или ће тек наћи место на разруђеној туристичкој мапи Србије. Књига ће, уверени смо, моћи да се користи и као изузетно драгоцени поклон. Аутор текса монографије „Бисери Србије” је др Стеван М. Станковић, професор емеритус Универзитета у Београду.